Kevyesti pitkälle ja suoraan

Cleveland uudet Launcher XL -mailat ja CBX Zipcore -wedget ovat syöttö klubipelaajan lapaan. Srixonin Z-Star Diamond on kohtuuhintainen tour-pallo.

Clevelandin Launcher XL -tuoteperhe sisältää mailoja draiverista rautoihin. Launcher XL -mailat sopivat erityisen hyvin vasta vähän aikaa pelanneelle ja hitaalla mailanpäännopeudella lyövälle.

Maailmalla suurta kiinnostusta on herättänyt malliston draiverit, jotka ovat keränneet kiitosta eri arvioissa hyvästä hinta–laatusuhteestaan.
Kaikkiaan draivereita löytyy kolme erilaista. Yhteistä mailoille on se, että ne ovat erittäin anteeksiantavia. Vaikka pallo ei osuisi aivan keskelle lapaa, pallon luvataan lentävän verrattain suoraan ja pitkälle.

Launcher XL-mallissa lavan nosto- ja lie-kulmaa voidaan säätää. Launcher XL Lite -mallissa on kevyt lapa, mikä parantaa mailanpään nopeutta. Launcher XL Lite Draw -malli sopii slaissista kärsivälle, sillä lapa on draw-painotteinen.

Launcher XL Halo -väyläpuissa, -hybrideissä ja -raudoissa on pohjassa kaksi raidetta, jotka tekevät mailoista erityisen anteeksiantavan. Esimerkiksi raudat ovat erittäin leveäpohjaiset, mikä auttaa välttämään ns. paksuja osumia ja duffeja pehmeällä alustalla.

Cleveland CBX Zipcore -wedget

Cleveland tunnetaan parhaiten wedgeistään, jotka ovat myös tour-pelaajien suosiossa. Se on myös harvoja välinevalmistajia, jonka tuotantolaitoksista tulee erikoiswedgejä myös klubipelaajille ja aloittelijoille.

Kauden uutuus tällä saralla on Cleveland CBX Zipcore -wedget. Niissä on kehäpainoinen lapa, mikä tekee niistä helpot. Harrastajan on vaikea osua toistuvasti keskelle lapaa, mutta näissä mailoissa se ei ole niin tarkkaa, koska kehällä oleva paino suurentaa hyvän osuman aluetta, eikä lapa käänny yhtä helposti kärki- ja kantaosumissa. Riittävän leveä pohja helpottaa välttämään duffeja.

Aiempaan CBX-malliin verrattuna urat ovat lähempänä toisiaan, mikä mahdollisti sen, että teräviä uria on jyrsitty lapaan kaksi enemmän kuin edellisessä versiossa. Tämä lisää kitkaa ja alakierteen määrää.
Wedgejä valmistetaan kahdella eri viimeistelyllä: teräksen värisenä ja mustana. Plussaa myös siitä, että lavat saa hankittua vain kahden asteen välein (44–60°).

Srixon Z-Star Diamond -pallo

Kun pelaaja haluaa ostaa tour-pallon kohtuulliseen hintaan, katse käynnistyy usein Srixonin Z-Star-palloon. Täksi vuodeksi japanilainen golfvälinevalmistaja on tuonut kauppoihin uuden Z-Star Diamond -pallon.

Kolmiosainen pallo, jossa on uretaanista valmistettu ohut kuori, tarjoaa sekoituksen tarkkuutta viheriön ympäristössä ja lisämetrejä pitkissä lyönneissä. Pallo tuottaa paljon spinniä wedgeillä, mutta kohtuullisesti draiverilla.