GoGolf järjestää ympärivuotisesti yli 200 kurssia. Kurssivalikoimasta löytyy niin green card -kursseja kuin enemmän pelanneelle aktiiviharrastajalle.

Kurssipaikat kevät ja kesä kaudella on Leppävaara Range, MegaRange AirPort, Kurk Golf, Hills by GoGolf ja Hirvensalo Golf

Katso kaikki kurssit:

golfvalmennus.fi

GoGolf valmentajat esittelyssä

Timo Karvinen

Missä ja milloin aloitit golfaamisen?
Aloitin golfin Mikkelissä vuonna 1984

Miksi aloitit golfaamisen?
Kenttä sijaitsi lähellä lapsuudenkotia. Kentälllä oli hyvä vire nuorten keskuudessa.

Mitä golf merkitsee sinulle?
Se on enemmän kuin työ. Kilpagolf on sydämessä.

Miten päädyit valmentamaan golfia?
Valmentaminen on kiinnostanut aina. Golf pron ura oli minulle selviö jo lukioaikoina.

Millainen olet valmentajana?
Opetan melko yksityiskohtaisesti. Kilpapellajille olen vaativa mutta intensiivisesti mukaansatempaava valmentaja. Klubipelaajille luotettava opettaja joka innostaa itsensä kehittämiseen.

Keitä valmennat tällä hetkellä?
Opetan kaikenikäisiä pelaajia. Kilpavalmennuksessa on neljä ammattilaista ulkomaan kiertueilla: Sami Välimäki, Karina Kukkonen, Antti Ahokas ja Eemil Alajärvi. Sen lisäksi muutamia amatöörejä maajoukkuetasolta.

Antti Vaalas

Missä ja milloin aloitit golfaamisen?

Ensimmäisen kierroksen pelasin jouluna 1976 Kanarialla. 18-reiän tulos oli 186 lyöntiä, mutta svingi ei ole koskaan näyttänyt paremmalta. Sitten ennen oli pari vuotta ”harjoitellut” vanhempieni mukana. Heillä oli vakiogolftunti suomen ensimmäisen pron Sigge Nyströmin kanssa ja kuljin usein mukana.

Miksi aloitit golfaamisen?

Alkuun päästyäni golf oli yhtäkkiä makein urheilulaji minkä tiesin. En voinut saada tarpeekseni. Svingailin mailaa joka paikassa. Talvella kuljin koulun jälkeen Kisahalliin lyömään palloja. Torstaisin koulu alkoi myöhemmin joten ehdin aamuisin Jusa Hämäläisen oppiin Talin Tenniskeskuksen pieneen lyöntipaikkaan. Kotoa kirjahyllystä löytyi Jack Nicklauksen Golf My Way kirja jonka kuvia tutkailin varmaan päivittäin. Kesällä faija maksoi viikkorahat tehtyjen parien ja birdien mukaan. Olin lähes ammattilainen.

Mitä golf merkitsee sinulle?

Minulle golf on hienoin urheilulaji. Isot kilpailut ovat kiehtoneet aina, niissä syntyneet tarinat. Se että peliä on äärimmäisen vaikeaa pelata todella hyvin, mutta toisaalta kuka vain voi siitä nauttia. Iloitsen sen monipuolisuudesta, siitä että se voi olla yhdelle mukava harrastus ja toiselle täyttä urheilua.

Miten päädyit valmentamaan golfia?

Golfin opettaminen alkoi kesätyönä 1989. Treenasin aamupäivät itse ja illat vedin alkeiskursseja Nurmijärven rangella. Siellä silloin vasta rakennettiin kenttää.

Millainen olet valmentajana?

Joka vuosi yritän olla aiempaa fiksumpi ja oppineempi. Iloitsen oppilaitten onnistumisia, harmittelen jos kehitys on hidasta. Vuosi vuodelta olen oppinut olemaan vaativampi.

Keitä valmennat tällä hetkellä?

Ensisijaisesti klubipelaajia. Mielelläni ketä tahansa jolla riittää intoa ja uskoa mahdollisuuksiin kehittyä.

Marko Kumm

Missä ja milloin aloitit golfaamisen?

Golfpeliurani on alkanut 7-vuotiaana Aulanko Golfilla Hämeenlinnassa 1990.

Miksi aloitit golfaamisen?

Isäni vei minut kokeilemaan ja sille tielle jäin rakastuin lajin vaikeuteen,
mutta samalla mahdollisuuteen kehittyä nopeasti,
koska pallopeli ja urheilutausta auttoi paljon minua alussa.

Mitä golf merkitsee sinulle?

Elämäntapa, intohimo, harrastus ja työ

Miten päädyit valmentamaan golfia?

Valintani pelaamisen ja valmentamisen välillä tapahtui lopullisesti vuonna 2002 Vierumäellä,
kun olin pitkään loukkaantunut ja pääsin ohjaamaan junioreita ja samalla käymään Golfliiton ohjaajakursseja.
Huomasin nopeasti, että pidän siitä ja olen hyvä siinä, joten halusin kehittyä lisää ja lähdin Englantiin hakemaan lisäoppia.
Olen toiminut ensin viiden vuoden ajangolfohjaajana ja vuodesta 2007 lähtien PGA golfprona.

Millainen olet valmentajana?

Näkisin että olen pitkäjänteinen sekä päämääräkeskeinen ja lisäksi erittäin hyvä ihmistuntija,
mistä on paljon hyötyä valmennustyössä. Olen käynyt myös liikunnanohjaajakoulutuksen, mikä tukee valmennustyötäni monin tavoin.
Huomaan nopeasti mikä opetustapa oppilaalle sopii ja tätä kautta saamme tuloksia aikaan valmennettavan kanssa hyvinkin nopeasti.

Keitä valmennat tällä hetkellä? (tiettyjä ikäryhmiä, ammattilaista jne)

Juniorista-senioriin ja aloittelijasta kilpapelaajaan🏌🏾‍♂️

Ari Koutuaniemi

Syntynyt 1976 ja kotoisin Espoosta, jossa asunut koko ikäni. Harrastukset golfin lisäksi kalastus, laskettelu, futis. Toki kaikki muukin sportti kiinnostaa. Nuorena lajeina oli lisäksi jääkiekko ja pöytätennis.
Golfin aloitin joskus 80-luvun puolivälissä Talissa aluksi isän mailapoikana ja lainamailalla rangella. -89 liityin Talin jäseneksi.
Aloitin omasta tahdosta ja paljon vietin itsekseni aikaa rangella. Jokin golfissa viehätti, mutta en muista mikä. Sen ajan pukeutumisetiketti ei taas ollut niin mieleen.

Todellinen kiinnostus lajia kohtaan heräsi intin jälkeen 90-luvun puolivälissä. Muut harrastukset jäivät vähemmälle ja golf tuli tilalle. Tykkäsin harjoitella, pelata ja niiden tuomasta haasteesta. Kilpailullisia tavoitteita ei oikeastaan ollut vaikka kisoihin oli kiva osallistua. Tykkäsin enemmän treenaamisesta ja siitä mitä se vaatii.
Hieman sen jälkeen minua pyydettiin mukaan Talin junioriohjaajaksi. Siitä oikeastaan lähti kiinnostus opettamiseen ja valmentamiseen. Talissa oli hyvä porukka ohjaamassa ja valmentamassa ja on tietysti vieläkin.

2000- luvun alkupuolella kävin silloisen valmentajapolun. Ohjaajan peruskoulutuksesta ammattivalmentajaksi. Junioriohjaamisen lisäksi aloitin opettamisen Gumböle Golfissa 2003. 2007 liityin PGAn jäseneksi. 2013 aloitin hommat Talissa jossa olen vieläkin.
Tällä hetkellä golf merkitsee minulle työtä ja aikaa hyvien ystävien kanssa.

Valmentajana olen mielestäni avoin ja helposti lähestyttävä. Viimeisin palaute minkä sain kertoi minun lähestyvän valmennusta jonkin verran filosofisesti. Tämä kaiketi pitää paikkaansa. Perinteisenä tekniikka- tai metodivalmentajana en itseäni pidä, vaikkakin ”filosofia” pitää niitäkin sisällään.

Tällä hetkellä opetan ja valmennan paljon juniori-ikäisiä, mutta aikaa riittää myös muun ikäisille golfareille tasosta riippumatta.

Janne Martikainen

Missä ja milloin aloitit golfaamisen?

Aloitin golfin Lahden Golfissa, Takkulassa 1989 keväällä. Green Cardin suoritin Kerigolfissa kesällä 1989. Takkulan junioreihin liityin 1990.

Miksi aloitit golfaamisen?

Aloitin golfin kaverin kautta. Hän otti kerran minut mukaan, Takkulaan ja jäin heti kiinni lajiin.

Mitä golf merkitsee sinulle?

Golf on minulle ammatti. Se on myös elämäntapa, josta pidän valtavasti.

Miten päädyit valmentamaan golfia?

Oman peliuran jälkeen, golfin opettaminen oli ja on hyvä jatkumo. Saan olla edelleen rakkaan lajin parissa.

Millainen olet valmentajana?

Olen Kurk Golf Juniorsien valmentaja. Sen lisäksi minulla on muutama henkilökohtainen valmennettava. Opetan myös Kurkissa, ihan vasta-alkajista scratch pelaajiin.

Riku Soravuo

Aloitin golfin 1974 Perussa, Etelä-Ameriikka. Isällä oli pesti kaupallisena sihteerinä suurlähetystössä 1972-1976. Luonnollisesti äiti, siskot ja minä olimme siellä mukana. 

Muutama seikka vaikutti lajivalintaani. Isoisä, Ernst Ossian Soravuo, oli Helsingin Golfklubin (Tali) perustajajäsen ja 60-luvulla klubin puheenjohtaja. Sieltä siis osin ja isän painostuksesta, hän halusi perheelle yhteisen harrastuksen, johtui aloitus.

Nopeasti aloitettuani ihastuin lajiin. 

Golf merkitsee minulle kaikkea. Rakas harrastus, josta  tuli intohimo ja lopuksi ammatti. Upea peli mikä tuottaa pettymyksiä mutta samaan aikaan eufoorisia tunteita. Mikä voisikaan olla upeampaa kuin pelata kierros golfia, upeassa miljöössä, itseään haastaen ja jokaisena päivänä erilainen ”setup”; WAU! 

Pelasin ammattilaisena 1990-1993. Peli ei ollut riittävän hyvää isoille areenoille, putti takelteli. Mietin miten tästä jatketaan ja hyvä ystävä, Pekka Sinkkilä, ehdotti valmentajaksi ryhtymistä. Paikka oli auki St.Laurence Golf:n, jossa valmennus alkoi 1993.

 Valmentajana olen mielestäni ihmisläheinen. Jokainen oppitunti on erilainen ja niin sitä pitää käsitellä. Ei siis ole kaavoja.

Tavoitteeni on auttaa valmennettavaa pelaamaan paremmin tai ainakin nauttimaan omasta pelistä entistä enemmän.

Mitä se vaatiikaa; swingi muutosta, fysiikan parantelua, liikkuvuuden kehittämistä, pelitaktisia parannuksia, yms.

 Valmennan tällä hetkellä kaikkia jotka haluavat saada golfista enemmän irti; junnut, seniorit ja kaikki siihen väliin.