Messutarjoukset

Katso kotimaan golfkenttien messutarjoukset tästä

Annilan Golfkeskus

MIKKELISSÄ SIJAITSEVA ANNILAN GOLFKESKUS TARJOAA ONNISTUMISEN ELÄMYKSIÄ JA LUPSAKKAA KLUBITUNNELMAA.

Annilan kartano oli aiemmin maatila, mutta hieman yli 80-luvun lopulla pellot laitettiin pakettiin ja maille alettin rakentaa golfkenttää. Vuonna 1991 golfkenttä valmistui 18-reikäisenä.

Annilan Golfkeskus on kaksijakoinen golfkenttä. Puolet rei’istä sijaitsee metsässä ja puolet avarassa peltomaastossa, jossa on kivasti korkeuseroja. Golfkentän reititys menee siten, että neljä ensimmäistä sekä viisi viimeistä reikää ovat metsäväyliä ja niiden välissä olevat yhdeksän reikää sijaitsevat entisellä pellolla.

Jos on selvittänyt neljä ensimmäistä reikää kunnialla, yhdeksän seuraavan reiän aikana voi joko hengähtää tai lähteä hyökkäämään. Peltoväylillä on nimittäin tilaa draivata, ja tarjolla on monta hyvää birdieväylää. Annilassa yhdeksäs reikä ei tule klubille, mutta kymppireiän jälkeen odottavalla kioskilla voi pitää pienen tankkaustauon.

Viimeiset viisi reikää, joiden kaikkien par on neljä, sijaitsevat jälleen metsän puolella, joten avauksiin pitää taas keskittyä tarkasti. Niistä mieleenpainuvimmat ovat 15. ja 18. reikä.

Viidestoista on lyhyt reikä, jonka lähestyminen lyödään viheriön edessä olevan vesiesteen yli. Avaus kenttää lyödä joko keskiraudalla mäen päälle, josta jää noin 100 metriä viheriölle tai sitten pitkällä raudalla tai väyläpuulla alatasanteelle, josta on enää jäljellä lyhyehkö nosto. Päätösreiällä on mittaa hieman yli 300 metriä. Avaus on lyötävä keskellä väylää sijaitsevan vesiesteen yli kahden metsäsaarekkeen väliin. Jos kierros on sujunut sitä ennen hyvin, avauksessa saattaa jännittää.

Annilan Golfkeskusta voi hyvin kutsua hyvän mielen kentäksi, jolla birdiejä on paljon tarjolla ja jonka klubilla on mukavan leppoisa tunnelma. Kenttä sijaitsee Mikkelin keskustasta noin kolmen kilometrin päässä Porrassalmentien varrella.

Bjärkas Golf

Hauska ja Sympaattinen

Bjärkas Golf on kaikille avoin ainutlaatuinen 18-reikäinen par 3 -kenttä. Bjärkasin tila on toiminut vuodesta 1689 ja nykyään tilalla yhdistyvät golf ja majoitus. Ruokailu järjestyy suuremmallekin porukalle.

Kenelle sopii?

Kenttä tarjoaa haasteita kokeneemmalle pelaajalle, mutta sopii myös aloittelevalle pelaajalle. Golfkausi kestää normaalisti huhtikuusta aina marraskuulle asti.

Missä sijaitsee?

Bjärkas Golf sijaitsee Västanfjärdissä kauniilla Kemiönsaarella.

Tiesitkö tämän?

Bjärkas on palkittu Suomen parhaaksi golf-hotelliksi World Golf Awardsissa

Espoo Ringside Golf

Ringside Golf panostaa pelaajien viihtyvyyteen ja kentän hyvään kuntoon.

Kokonaan oma juttunsa on ”Rinkun” mahtava yhteishenki, josta myös vieraspelaajat saavat osansa niin kentällä kuin klubillakin. Esimerkiksi saunatilat ja ulkoporeallas ovat kaikkien käytössä. Jäsenyyden houkuttelevuutta lisää entisestään se, että huokeaan hintaan sisältyy yksi green fee.

Kenelle sopii?

Espoo Ringside Golfissa on erinomainen mahdollisuus tehdä hyvä tulos, ja se sopii hyvin myös aloittelijoille. Varsinkin ensimmäiset 12 reikää ovat helppoja, mutta bermudan kolmiona tunnetut reiät 13–15 tarjoavat haasteita myös hyville pelaajille. Kentän vaikeusastetta lisäävät nopeat ja kaltevat viheriöt, jotka vaativat tarkkuutta ja kärsivällisyyttä.

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Espoossa, lähellä Kehä III:sta, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Moni seuran jäsen asuu lähellä tätä junioripelaajiin suopeasti suhtautuvaa kenttää, joka järjestää myös iltapäiväkerhotoimintaa alueen koululaisille.

GoGolf Isosaari

Golfelämys Helsingin ulkosaaristossa

GoGolf Isosaari on sukellus Helsingin ulkosaaristoon ja historiaan, joka ei jätä ketään kylmäksi. Isosaaren kenttä oli armeijan käytössä vuoteen 2016. Upseereiden lisäksi kentällä pelasi mm. presidentti Ahtisaari vieraineen. Kentälle ei ollut aiemmin asiaa siviileillä. Viime kesänä kenttä avattiin GoGolfin vieraille.

Kenelle sopii?

Seikkailun haluiselle golfarille, jota kiinnostaa teknisesti haastava Par 3-kenttä, upeat merimaisemat, Isosaaren luonto ja historia.

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Isosaaressa n. 40 min venekuljetuksen päässä Helsingin Kauppatorilta. Saareen pääsee kesäloma-aikana päivittäin reittiliikennettä hyödyntäen ja muutoin kauden läpi viikonloppuisin.

Isosaari

Hattula Golf

Iloista ja rentoa golfia

Hattula Golf on yhdeksänreikäinen huippukenttä vain kymmenen minuuttia Hämeenlinnasta. Kentällä pelataan rentoa golfia laatukentällä ja klubitalomme palvelee niin yksityisiä pelaajia kuin suurempia ryhmiä kokous- ja saunatiloineen. Kentän lisäksi rakenteilla on Hämeenlinnan seudun monipuolisin golfin harjoittelukeskus par 3 -kenttineen, lähipelialueineen ja talviharjoitteluhalleineen. Alueelta löytyy myös ratagolf.

Kenelle sopii?

Kaunis ja huippukuntoinen kenttä mukautuu hienosti eritasoisille pelaajille taitotasosta riippumatta.

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Helsinki-Tampere-moottoritien välittömässä läheisyydessä, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Hämeenlinnasta.

Hiisi-Golf

Golfia järvimaisemassa
Hiisi-Golfissa on 9 reikäinen Farmi kenttä ja kaikille avoin Hiisi niminen kuuden reiän par-3 kenttä.

Keskeisestä sijainnista huolimatta meillä pääset pelaamaan golfia idyllisessä ja rauhoittavassa maalaismaisemassa. Historiallinen vanajavesi on golfkenttäalueen keskeinen elementti, jota on mahdollista ihailla pelin lomassa molempien kenttien jokaiselta väylältä. Kenttä on on maastoltaan tasainen. Meillä on myös tilava, 300 metriä pitkä range sekä lähipeliharjoittelualueet pienemmän rangen kera. Klubiravintolana toimii naapurissa sijaitseva tasokas hotelli-ravintola Vaihmalan Hovi.

Kenelle sopii?

Tasoituskelpoinen 9-reikäinen Farmi kenttä sopii vasta-alkajille, mutta kenttä osaa haastaa kokeneenkin golfarin. 6-reikäiselle par 3 Hiiisi-kentälle ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet, pelaamiseen ei vaadita green cardia tai seuran jäsenyyttä.

Missä sijaitsee?

Hiisi-Golf sijaitsee Lempäälässä. Kentät ovat hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä Tampere-Helsinki moottoritietä.

Hills by GoGolf

Hillsin kenttäkokonaisuus muodostuu kolmesta kentästä

Hill Course
Hill Course on kaunis kenttä, jonka ylängöiltä avautuvat upeat näkymät suojeltuun uusmaalaiseen kansallismaisemaan.

Tule kokeilemaan viheriöiden lukutaitosi Hillin muodokkailla viheriöillä! Pääset ihailelmaan maisemia myös 10-kioskillamme ja nautimaan tarjoiluista luonnon keskellä.

 

Valley Course
Valley Course on uusin kenttämme. Haasteellinen ja monimuotoinen laaksossa kulkeva 18-reiän kansainvälisen tason kilpakenttä, joka haastaa kaikentasoiset pelaajat. Runsas arvokilpailuiden valikoituminen Valleylle pitää etenkin viheriöt koko kauden hienossa kunnossa ja laadukkaat harjoittelualueemme tukevat kilpailutoimintaa Hills Golfissa.

 

Piccolo Course
Piccolo Course on nimensä mukaisesti Hills Golfin kahden 18-reikäisen kentän pienoispainos. 5-väyläinen par-3 kenttä haastaa kokeneemmat pelaajat lähipelissä ja lajiin tutustuville 40-70 metriset väylät antavat hyvän väliportaan ennen pitkälle kentälle siirtymistä.

Kenttä avataan taas keväällä 2021

Himos Golf

Himos tarjoaa rentoa golfia keski-suomalaisessa metsämaisemassa.
Vuonna 2013 avatun Himos Golfin väylät kulkevat vaihtelevassa maastossa, hienossa keskisuomalaisessa metsämaisemassa. Avaralta kentältä löytyy mukavasti korkeuseroja, ja rakentamisessa on kunnioitettu alueen luontoarvoja. Kenttä on haluttu pitää riittävän helppona, koska sen tarkoitus on palvella ensisijaisesti lomagolfareita. Haasteita hakevan kannattaa suunnata vesirangelle, joka on Himoksen erikoisuus. Siellä pääsee kokeilemaan, saako pallon jäämään saariviheriölle.

Himokselle voi mennä viettämään lomaa, sillä alueelle on rakennettu kosolti mökkejä alueella sijaitsevan laskettelukeskuksen tarpeisiin. Lomakeskuksesta löytyy myös paljon erilaisia aktiviteetteja, joten Himoksella viihtyvät myös lapsiperheet.

Kenttä sijaitsee Himoksen lomakylässä Jämsässä, tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Jyväskylästä matkaa on alle tunti.

MAJOITUS HimosLomat tarjoaa majoitusta 3 800 vuodepaikkaa, korkeatasoisissa lomahuoneistoissa Himoksella. Himoksen luksushuvilat tarjoavat korkeatasoisia lomaelämyksia upeissa puitteissa! Laadukkaasti varustellut huvilat soveltuvat niin loman viettoon kuin yritysten kokouskäyttöönkin.

RAVINTOLA Himosvuoren takamailla, Hirvivuoren juurella, jylhien maisemien keskellä ja metsän reunustamana sijaitsee Ravintola Hirvikartano.

NÄHTÄVYYS Himoksen Saunapihassa saunomisesta pääsee nauttimaan yhdessä isompikin porukka kerralla. Saunapihassaon erilaisia saunoja, porealtaita, takkahuoneita, terassitiloja ja grillikatos, joihin mahtuu rentoutumaan tai bilettämään jopa 150 henkilön ryhmä. Saunoja voi kierrellä oman fiiliksen mukaan, välillä voi pulahtaa järveen, porealtaaseen tai paljuun — sekä kesällä että talvella!

Hirsala Golf

18 signature-väylää – avoinna sinua varten
Hirsalan kenttä on rakennettu seudun monimuotoista luontoa kunnioittaen ja kierroksen aikana voi bongata sekä kallioilla nököttäviä käkkärämäntyjä että valtavia haapoja ja leppiä. Hirsalassa järkevällä pelillä pääsee pitkälle ja riskinotosta palkitaan — mutta myös rangaistaan. Klubirakennus on kokemisen arvoinen sekä maisemiltaan, arkkitehtuuriltaan että tarjoiluiltaan.

Kenelle sopii?

Hirsalasta jokainen löytää haastetta taitotasosta riippumatta. Luonnonystävälle riittää nähtävää väylien ulkopuolellakin.

Missä sijaitsee?

Hirsala Golf sijaitsee Kirkkonummen Jorvaksessa, parikymmentä minuuttia Helsingistä länteen.

Kerigolf

Ronald Freamin suunnittelema Kerigolf on yksi Suomen arvostetuimmista kentistä. Kerigolfissa pääset nauttimaan luonnosta ja golfista huikeissa maisemissa. Majoitusvaihtoehtoja löytyy niin kentän alueelta kuin lähiseudultakin mökkimajoituksesta tasokkaisiin hotellihuoneisiin. Uusi klubitalo valmistui syksyllä 2016 ja nyt myös tilavat pysäköintialueet sijaitsevat harjoittelualueen ja 1 –väylän välissä, joten kaikki palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Klubin ravintola Restaurant&Cáfe Swing palvelee päivittäin ja tarjoaa tuoreita leivonnaisia, raikkaita salaatteja, maistuvia keittoja sekä á la carte -annoksia, joten nälkä tai janokaan eivät pääse kentän kiertäjää yllättämään. Vieraspelaajat ovat Kerigolfiin lämpimästi tervetulleita; tiiaikoja on mukavasti tarjolla, ystävällistä peliseuraa löytyy tarvittaessa ja Pro Shopista varusteita kierrokselle.

Kenelle sopii?

Kenttä sopii kaikille rennosta golfista pitäville, mutta vaihtelevat pinnanmuodot tarjoavat myös haastetta sitä kaipaaville.

Missä sijaitsee?

Kerigolf sijaitsee puhtaan luonnon keskellä vain vartin ajomatkan päässä Savonlinnasta. Kuuluisa Kerimäen kirkko sekä Punkaharjun kansallismaisemat ja aktiviteetit ovat miltei muutaman draivin päässä. Kentän sijainti on siis Savonlinnan seudulla lomailevalle mitä ihanteellisin.

Koski-Golf

Kymijoen kauniissa maisemissa sijaitseva Koski-Golf on yhdistelmä upeinta luontoa, perinteikästä seuratoimintaa ja ajankohtaisia palveluita. Aivan kuten Eerolan golfkentän reunamilla vuolaana virtaava Kymijokikin, on Koski-Golf uusien virtauksien mukana alati kehittyvä seura luonnonkauniilla kenttäalueella höystettynä.
Luonnonkaunis Eerolan par 73 kenttä valmistui vuonna 1989 Kosti Kurosen suunnittelemana. Sijainti vesistön äärellä ja alkuperäiset
metsiköt ovat mahdollistaneet luontevasti maisemaan istuvan ja toimivan kenttäkokonaisuuden, jolla pelaa mielellään. Kaunis kenttä antaa väylillään draivitilaa ja tarjoaa lähipelissä haastetta kehittyneemmällekin pelaajalle.

Kenttäaluetta on pidetty vuodesta toiseen erinomaisessa kunnossa ja sen ympäristöä kehitetään luonnon ehdoilla edelleen jatkuvasti. Kierroksen pelaaminen Eerolassa on ilo, sillä griinit ja väylät ovat moitteettomassa kunnossa.

Kotojärvi Golf

Onnistumisen iloa kaikille
Kotojärvi Golf on vuonna 1997 perustettu golfkeskus keskisellä Uudellamaalla.

Golfkeskus on rakennettu vanhaan kartanomiljööseen keskelle upeaa luonnonmaisemaa. Kotojärvi Golfissa on kaksi kenttää, 18 reikäinen Puistokenttä, sekä 9 reikäinen Rantakenttä. Puistokentän on suunnitellut Matti Louhio. Osa väylistä rajoittuu aivan Kotojärven rantaan, osan myötäillessä metsä- ja peltoalueita. Rantakenttä koostuu kolmesta par 4 väylästä ja kuudesta par 3 väylästä. Upea Kotojärven rannassa kulkeva kenttä on loistava paikka kehittää pelitaitoja tai ottaa ensiaskeleita golfharrastukseen. Rantakenttä on avoin kaikille, eli kentälle ei ole tasoitusvaatimusta.

Kenelle sopii?

Kotojärvi Golf tarjoaa sujuvia kierroksia ja sopivasti haasteita eritasoisille pelaajille.

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Pornaisissa, noin 40 kilometrin päässä Helsingistä.

Levi Golf

Suomen pohjoisin golfkenttä
Moni matkustaa supersuositulle Leville talvella ja keväällä hiihtämään, mutta harva tulee ajatelleeksi sitä kesäkohteena. Kesällä Levin pääsee kuitenkin kokemaan aivan uudella tavalla. Lapin yötön yö pidentää maisemien katseluaikaa, eivätkä kesäiset näkymät todellakaan jää talvimaisemien varjoon. Levin Gondoli-näköalahissin kyydissä pääsee kokemaan Pallaksen, Aakenuksen, Oloksen ja Ylläksen tunturimaisemien lumon. Ne, joille pelkkä katselu ei riitä, voivat lähteä samoihin maisemiin patikoimaan, pyöräilemään, kalastamaan tai ratsastamaan. Levin-matkalle kannattaa pakata mukaan vähän kaikkea – jopa golfmailat. Leviltä löytyy nimittäin Suomen pohjoisin golfkenttä.

Levin upea 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee henkeäsalpaavissa luonnon muovaamissa tunturimaisemissa Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Upeat maisemat ja lappilainen ote tekevät golfaamisesta Levillä ikimuistoisen – ja tyynnyttävät tulisimmankin pelaajan.

Pohjoisessa luonto on iso osa kaikkea, niin myös golfia. Paikallissäännöt onkin hyvä opetella etukäteen – ihan siltä varalta, että poro sattuu haittaamaan esteetöntä svingiä. Kesällä, kun yö on yötön, Levillä on mahdollista pelata golfia kellon ympäri. Perinteisen golfin lisäksi Levillä voi pelata myös 18-väyläisillä frisbee- ja minigolfradoilla.

Kenelle sopii?

Kentän sisällä oleva Taalojärvi tuo lisähaastetta pelaamiseen pelitasoista huolimatta jokaiselle pelaajalle.

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa.

Kullo Golf

Muodokasta merenrantaa
Kullo Golfin kentältä löytyy jos jonkinlaista pinnanmuotoa, ja sen korkeuserot vaihtelevat aina rantakaislikoiden suhinoista puiden yläpuolelle kipuaviin kukkuloihin. Mutkittelevat väylät kulkevat merenrannassa ja kallioiden muotoilemassa metsämaisemassa. Griinit ovat huippukunnossa läpi kauden, ja jälkipelin puitteet varmistavat hyvän fiiliksen tuloksesta riippumatta.

Kenelle sopii?

Kullon tiipaikat on sijoitettu fiksusti, joten peli-iloa riittää taidoista riippumatta. Akuutista vesikauhusta kärsiviä saattaa välillä hirvittää.

Missä sijaitsee?

Kullo Golf sijaitsee Kulloonkylässä, Helsingin–Porvoon moottoritien varrella. Helsingistä matkaa kertyy puolisen tuntia.

Linna Golf

Puistomaisen kaunis kenttä kulkee vaihtelevassa maastossa. Kenttä on rakennettu linnan pihapiiriin sadan hehtaarin alueelle, mikä tuo väljyyttä kentälle. Maisemoinnissa on hyödynnetty alueen vanhaa ja näyttävää puustoa. Linnamiljööseen sijoittuvat väylät mukailevat luonnollisia maastonmuotoja, ja syvät valkoiset bunkkerit reunustavat suuria griinejä. Kenttä vaikeutuu huomattavasti takatiiltä pelattaessa. Klubiravintolan tarjonta venyttää hymyä entisestään, ja tilaa rakennuksessa riittää isommankin tapahtuman järjestämiseen.

Kentällä on järjestetty muun muassa Challenge Tourin osakilpailu, sekä amatöörien joukkueiden EM-kilpailut. Linna Golfia pidetään yleisesti Suomen parhaana golfkenttänä, jonka tittelistä se taistelee vuosittain Kytäjä Golfin South Eastin kanssa.

Kenelle sopii?

Kaunis ja huippukuntoinen kenttä sopii hyvin eritasoisille pelaajille, kunhan valitsee sopivan tiipaikan.

Missä sijaitsee?
Linna Golf sijaitsee 100 kilometriä Helsingistä, 75 kilometriä Tampereelta ja Lahdesta, Vanajanlinnan tiluksilla Hämeenlinnassa. Matkaa kertyy Helsingistä reilun tunnin verran ja Tampereelta kolmisen varttia.

Linna Golf

Puistomaisen kaunis kenttä kulkee vaihtelevassa maastossa. Kenttä on rakennettu linnan pihapiiriin sadan hehtaarin alueelle, mikä tuo väljyyttä kentälle. Maisemoinnissa on hyödynnetty alueen vanhaa ja näyttävää puustoa. Linnamiljööseen sijoittuvat väylät mukailevat luonnollisia maastonmuotoja, ja syvät valkoiset bunkkerit reunustavat suuria griinejä. Kenttä vaikeutuu huomattavasti takatiiltä pelattaessa. Klubiravintolan tarjonta venyttää hymyä entisestään, ja tilaa rakennuksessa riittää isommankin tapahtuman järjestämiseen.

Kentällä on järjestetty muun muassa Challenge Tourin osakilpailu, sekä amatöörien joukkueiden EM-kilpailut. Linna Golfia pidetään yleisesti Suomen parhaana golfkenttänä, jonka tittelistä se taistelee vuosittain Kytäjä Golfin South Eastin kanssa.

Kenelle sopii?

Kaunis ja huippukuntoinen kenttä sopii hyvin eritasoisille pelaajille, kunhan valitsee sopivan tiipaikan.

Missä sijaitsee?
Linna Golf sijaitsee 100 kilometriä Helsingistä, 75 kilometriä Tampereelta ja Lahdesta, Vanajanlinnan tiluksilla Hämeenlinnassa. Matkaa kertyy Helsingistä reilun tunnin verran ja Tampereelta kolmisen varttia.

Kultaranta Resort

Kultaranta Resort on skandinaavinen elämys Turun saaristossa.
Reilu kymmenen vuotta sitten Kultaranta Resortiin, Naantalin karun kauniiseen saaristolaismaisemaan avattiin 18-reikäinen golfkenttä, joka on arvostetun ruotsalaisen golfarkkitehti Jan Sederholmin suunnittelema.

Klubirakennuksessa sijaitsee Ravintola Kultaranta, joka tarjoaa vieraille maukkaan menun. Klubin suurelta terassilta pääsee seuraamaan aitiopaikalta toisten pelaajien edesottamuksia.

Resortin luhtihotelli ja lomahuoneistot tarjoavat laadukasta majoitustilaa luonnon helmassa, ja samalla kuitenkin aivan klubirakennuksen palveluiden ja sen runsaiden aamiaisten läheisyydessä.

Kenelle sopii?

Kentän tasokkaat väylät on suunniteltu erityisesti tavallisen klubipelaajan tarpeita ja toiveita vastaaviksi, mutta myös hyvät pelaajat löytävät sieltä itselleen haasteita. Vieraspelaaja osaa arvostaa myös kentän monipuolisia harjoitusalueita. Seitsemänreikäistä par 3 -kenttä ja minigolf-areena soveltuvat molemmat mainiosti lähipeli- ja puttiharjoitteluun.

Missä sijaitsee?

Kultaranta Resort sijaitsee Turun saaristossa vain lyhyen ajomatkan päästä Naantalin keskustasta ja Muumimaailmasta.

Kuortane Golf

Kuortane Golfin 9-väylän kenttä, par3- sekä sen ympärillä olevat monipuoliset palvelut tarjoavat nautintoja varmasti jokaiseen makuun. Kuortane Golf sijaitsee kantatie 66:n sekä kauniin Kuhajärven välissä olevalla maakaistaleella, keskellä idyllistä latomaisemaa. Kentän vieressä sijaitsee klubiravintola Kuharanta, joka golfkauden ulkopuolella toimii myös tilausravintolana.

Kuharannan palveluvalikoima on monipuolinen; järjestämme mm. tapahtumia niin yrityksille kuin kaveriporukoillekin sekä perhejuhlat onnistuvat moneksi muotoutuvissa tiloissamme mainiosti. Mutta mikä tärkeintä.. Kuharanta on tunnettu hyvästä ruoastaan sekä iloisesta palvelusta. Lämpimästi tervetuloa!

Kurk Golf

Lake & Valley
18-reikäinen Lake & Valley -yhdistelmä on monipuolinen sekoitus kaunista puistokenttää ja mieleenpainuvaa mäkimaastoista metsäkenttää, joka yllättää sopivasti haasteillaan ja hurmaa vaihtelevuudellaan.

Vuonna 2014 valmistuneet viheriöremontit ovat tuoneet Valley&Laken kentille uuden arvokkaan ja entistä houkuttelevamman ilmeen sekä tietenkin uusia mielenkiintoisia juonenkäänteitä lähipeliin.

Valleyn ensimmäinen reikä lähtee klubitalon vierestä ja kierros päättyy jälleen klubitalolle, kuten tekee myös Lake. Kierroksen jälkeen onkin mukava siirtyä klubitalossa palvelevaan golfravintolaan kertaamaan kierrosta ja tyydyttämään makunystyrät.

 

Hill
Vuonna 2005 avattu 9-reikäinen Hill miellyttää etenkin hyvällä pelattavuudellaan sekä harvinaisemmalla kolmen par-3, par-4 ja par-5 yhdistelmällä. Hill kiertää nimensä mukaisesti mäkimaastossa. Väylät ovat lyhyitä ja vesiesteet loistavat poissaolollaan, siksi haasteet piilevät enimmäkseen griinien ympärillä ja muutamassa vaativassa avauksessa.

Kymen Golf

Merimaisemasta mäntyjen siimekseen

KYMEN GOLFIN KENTTÄ MUSSALON SAARESSA TARJOAA MUKAVASTI HAASTEITA KAUNIISSA LUONNOSSA.

Kotkan kaupunkikeskustasta vain muutaman minuutin matkan päässä olevalle Mussalon saarelle valmistui vuonna 1989 uusi 18-reikäinen golfkenttä. Sen suunnitelma on maamme ehkä tunnetuimman kenttäarkkitehdin, Kosti Kurosen käden jälkeä.

Merimaisemaa kohti suuntautuvan avauksen jälkeen noustaan mäntymetsän kehystämälle joskus tuuliselle mäelle. Sieltä laskeudutaan vesiesteiden reunustamille laaksoväylille, mutta merikin kohdataan jälleen kentän kaukaisimmassa kolkassa.

Meren läheisyyden johdosta pelikausi on Kotkassa syksypainotteisesti pitkä. Keväällä kenttää ei kuitenkaan kiirehditä avamaan liian aikaisin. Niinpä Mussalo on valtakunnallisissa rankingeissa säännöllisesti parinkymmenen parhaan joukossa kun kyse on kentän kunnosta. Erityisessä maineessa on griinien laatu ja vaativuus.

Kytäjä Golf

Kytäjän kaksi ihmettä

KYTÄJÄLLÄ ON KAKSI MAAILMANLUOKAN KENTTÄÄ, JOIHIN EI VOI OLLA IHASTUMATTA.

 

Kytäjän South East ja North West tarjoavat haasteita, elämyksiä ja silmäniloa kaikentasoisille pelaajille. Valkohiekkaiset bunkkerit, Kytäjärvi ja lammet sekä kumpuileva maasto ja tuulessa aaltoilevat heinikko luovat Kytäjän taian.

South Eastin ensimmäiset yhdeksän reikää kulkevat avarassa metsämaisemassa, josta löytyy myös korkeuseroja. Jälkipuoliskolla saavutaan Kytäjärven läheisyyteen, avaraan peltomaisemaan, jossa muutama reikä sijaitsee aivan ran-
nan tuntumassa.

North Westin alkupään reiät ovat yhdistelmä pelto- ja metsäväyliä, osa rei’istä kulkee komeiden kalliosaarekkeiden välissä. Toisella puoliskolla siirrytään kauniisti kumpuilevaan metsämaisemaan.

Kytäjän range lukuisine kohdeviheriöine on Suomen paras ja lähipeliviheriöt rangen vieressä vertaansa vailla. Ei ole sattumaa, että Suomen huippupelaajat harjoittelevat usein Kytäjällä.

Levi Golf

Suomen pohjoisin golfkenttä
Moni matkustaa supersuositulle Leville talvella ja keväällä hiihtämään, mutta harva tulee ajatelleeksi sitä kesäkohteena. Kesällä Levin pääsee kuitenkin kokemaan aivan uudella tavalla. Lapin yötön yö pidentää maisemien katseluaikaa, eivätkä kesäiset näkymät todellakaan jää talvimaisemien varjoon. Levin Gondoli-näköalahissin kyydissä pääsee kokemaan Pallaksen, Aakenuksen, Oloksen ja Ylläksen tunturimaisemien lumon. Ne, joille pelkkä katselu ei riitä, voivat lähteä samoihin maisemiin patikoimaan, pyöräilemään, kalastamaan tai ratsastamaan. Levin-matkalle kannattaa pakata mukaan vähän kaikkea – jopa golfmailat. Leviltä löytyy nimittäin Suomen pohjoisin golfkenttä.

Levin upea 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee henkeäsalpaavissa luonnon muovaamissa tunturimaisemissa Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Upeat maisemat ja lappilainen ote tekevät golfaamisesta Levillä ikimuistoisen – ja tyynnyttävät tulisimmankin pelaajan.

Pohjoisessa luonto on iso osa kaikkea, niin myös golfia. Paikallissäännöt onkin hyvä opetella etukäteen – ihan siltä varalta, että poro sattuu haittaamaan esteetöntä svingiä. Kesällä, kun yö on yötön, Levillä on mahdollista pelata golfia kellon ympäri. Perinteisen golfin lisäksi Levillä voi pelata myös 18-väyläisillä frisbee- ja minigolfradoilla.

Kenelle sopii?

Kentän sisällä oleva Taalojärvi tuo lisähaastetta pelaamiseen pelitasoista huolimatta jokaiselle pelaajalle.

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa.

Linna Golf

Puistomaisen kaunis kenttä kulkee vaihtelevassa maastossa. Kenttä on rakennettu linnan pihapiiriin sadan hehtaarin alueelle, mikä tuo väljyyttä kentälle. Maisemoinnissa on hyödynnetty alueen vanhaa ja näyttävää puustoa. Linnamiljööseen sijoittuvat väylät mukailevat luonnollisia maastonmuotoja, ja syvät valkoiset bunkkerit reunustavat suuria griinejä. Kenttä vaikeutuu huomattavasti takatiiltä pelattaessa. Klubiravintolan tarjonta venyttää hymyä entisestään, ja tilaa rakennuksessa riittää isommankin tapahtuman järjestämiseen.

Kentällä on järjestetty muun muassa Challenge Tourin osakilpailu, sekä amatöörien joukkueiden EM-kilpailut. Linna Golfia pidetään yleisesti Suomen parhaana golfkenttänä, jonka tittelistä se taistelee vuosittain Kytäjä Golfin South Eastin kanssa.

Kenelle sopii?

Kaunis ja huippukuntoinen kenttä sopii hyvin eritasoisille pelaajille, kunhan valitsee sopivan tiipaikan.

Missä sijaitsee?
Linna Golf sijaitsee 100 kilometriä Helsingistä, 75 kilometriä Tampereelta ja Lahdesta, Vanajanlinnan tiluksilla Hämeenlinnassa. Matkaa kertyy Helsingistä reilun tunnin verran ja Tampereelta kolmisen varttia.

Muurame Golf

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema Muuramen Golfkenttä on laajentunut 18-reikäiseksi (PAR 71) kentäksi elokuussa 2006. Kangasmaastoon sijoittuva kenttä on hyvin elämyksellinen huikeine näköaloineen ja korkeuseroineen. Sopii niin aloittelijalle kuin vaativammallekin pelaajalle.

Nauti 15. väylän henkeäsalpaavista maisemista, jonka jälkeen laskeudut 40 metriä alaspäin reilut 500 metristä par 5 väylää kauniin lammen rantaan. Ehdottomasti kokemisen arvoinen golfkenttä!

Nordcenter Golf

Nordcenterin kentät ja klubimiljöö muodostavat yhden perinteikkäimmistä suomalaisista golfkokonaisuuksista, joka myös uudistuu jatkuvasti. Åminnen kartanon mailla sijaitsee kaksi Suomen ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvaa golfkenttää, jotka ovat loistokunnossa läpi vuoden.

Fream ottaa turhat luulot pois kovaltakin kilpapelaajalta, kun taas leppoisampi Benz hurmaa kenet vain kauniisti suunnitellulla layoutillaan. Kentät kulkevat tilaa säästämättä merenrannassa ja rantametsikössä, kaislikoiden ja mäntyjen keskellä. Åminne Gårdin notkuva lounaspöytä tarjoaa laadukkaista raaka-aineista valmistettua saaristolaisruokaa vaativaankin makuun.

Kenelle sopii?

Nordcenterin kentät sopivat laatua arvostavalle taitotasosta riippumatta, kunhan valitsee itselleen sopivan kentän.

Missä sijaitsee?

Nordcenter sijaitsee Åminnen kartanon mailla Raaseporissa, reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen.

Peuramaa Golf

Reilun parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitsevalla Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää, yhdeksän reiän par 3 -kenttä ja laadukkaat harjoittelualueet. Peuramaan omistamalla maalla sijaitsee myös Peuramaa Ski -laskettelukeskus.

Faktoja Peuramaasta
Perustettu vuonna 1991
Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää, Porkkala ja Vanha Peura sekä 9-reiän Pikku-Peura-niminen par 3 -kenttä.
Vuonna 2020 Peuramaalla oli 2 363 jäsentä.

 

Poltinkoski Golf

Ikaalisten Golfin kaunis maalaiskenttä Ikaalisten ja Parkanon välimaastossa. Kenttä seurailee kauniin Poltinjoen maisemia ja tarjoaa miellyttävän pelikokemuksen jokaiselle golfarille. Tule tutustumaan rentoon tunnelmaan ja mielenkiintoiseen kenttään.

Kenelle sopii?

Kaunis kenttä sopii sekä vähemmän pelanneille että enemmän haasteita hakeville golfareille

Missä sijaitsee?

Kenttä sijaitsee Ikaalisten ja Parkanon välimaastossa, vain noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta.

Revontuli Golf

Revontuli Golfiin ovat tervetulleita kaikki golfista innostuneet; harrastajat, porukat ja perheet – niin kokeneet konkarit kuin aloittelijatkin.

Järvenranta miljöössä sijaitseva, vaihteleva links-henkinen kenttä. Kentällä on hyvin tilaa draivata. Stressittömät avauslyönnit ja isot mutta muotoillut greenit ovat saaneet kiitosta niin aloittelijoilta kuin enemmän pelanneilta. Alueen halki kulkeva harjumuodostelma jakaa kentän luontevasti kahtia tuoden mukanaan kentälle korkeuseroja ja näyttävyyttä. Upeat maisemat avautuvat pelaajalle useaan otteeseen kierroksen aikana.

Kenelle sopii?

Hyväkuntoisella kentällä on paljon tilaa – eli peli etenee nopeasti ja tulosta syntyy jokaiselta pelaajalta tasosta riippumatta.

Missä sijaitsee?

Revontuli Golf sijaitsee samannimisen lomakylän yhteydessä Hankasalmella, Keski-Suomessa.

Ruuhikoski Golf

Robert Trent Jones Jr. on arvostettu golfkenttäarkkitehti, jonka kynästä on syntynyt yli 200 kenttää eri puolille maailmaa. Nurmossa sijaitseva Ruuhikoski on huippusuunnittelijan ainoa luomus Suomessa.

Yhdysvaltalaisen arkkitehdin tavaramerkkejä ovat lyhyet mutta tarkkuutta vaativat par 4 -reiät. Tällaisia löytyy Ruuhikoskelta neljä kappaletta: väylät 1, 8, 13 ja 17.

Tarkkuutta vaaditaan muillakin rei’illä, sillä kentän poikki virtaavat Nurmonjoki ja Hurstinluoma sekä muut vesiesteet lisäävät kentän vaikeutta. Lisäksi pelaajia haastavat bunkkerien nerokas sijoittelu ja maaston luonnolliset muodot. Kieli keskellä suuta saa edetä myös kentän mäkisellä loppuosuudella.

Pientä helpotusta tuo se, että kenttä ei ole kovinkaan pitkä. Niinpä se sopii myös vasta vähän aikaa pelanneille. Klubitalolla vallitsee rento meininki, ja myös sinne ovat kaikentasoiset pelaajat tervetulleita.

Kenelle sopii?

Kenttä vastaa eritasoisten pelaajien tarpeita ja tuo mukanaan haasteita jokaisen tasoisille pelaajille.

Missä sijaitsee?

Ruuhikoski Golf sijaitsee Pohjanmaan lakeuksilla

Ruukkigolf

Ruukkigolfin 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee Länsi-Uusimaalla Raaseporin kaupungissa, Pohjassa. 90 kilometrin päässä Helsingistä. Kenttä on kaunis, puoliksi metsään ja puoliksi pellolle rakennettu ja melkoisen haastava tavalliselle klubipelaajalle, mutta mielenkiintoinen myös taitonsa pitemmälle kehittäneelle golfarille.

Ruukkigolfin kenttä aukeaa edullisesta sijainnistaan johtuen hyvin aikaisin keväällä ja pelikausi kestää myöhäiseen syksyyn, yleensä marraskuulle saakka.

Tahko Golf

Tahkon lomakeskus on kuin luotu rentoon vapaa-ajanviettoon. Majoitusta löytyy aivan kenttien vierestä.

Tahkolla on kolme kenttää, joista jokainen tarjoaa erilaisen pelikokemuksen. Ympärivuotisen lomakeskuksen ytimessä sijaitseva Old Course tunnetaan Syvärinjärven rantaa pitkin kulkevista rei’stään ja upeista järvimaisemista.

Viiden kilometrin päässä keskustasta sijaitseva New Course jakautui viime kaudeksi kahtia. Yhdeksän reiän kentät ovat nyt Lake ja Forest Course. Väylät kaartelevat vaihtelevassa maastossa alueelle rakennettujen vesiesteiden ja metsän reunoilla, kuten uusista nimistä voi päätellä. Takatiiltä Lake ja Forest tarjoavat haasteita kilpapelaajille myös pituuden puolesta.

Tahkon vetovoimaa lisäävät monipuoliset oheispalvelut. Majoitusta löytyy joka lähtöön ja viikon lomalla voi halutessaan käydä joka ilta syömässä eri paikassa. Golfmatkailijoiden suosikkikohde sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta.

Tawast Golf

Tawast Golfin 18-reikäinen kenttä sijaitsee Katumajärven rannalla Hämeenlinnassa. Arkkitehti Reijo Hillbergin suunnittelema vaihteleva ja mielenkiintoinen huippukenttä kiertelee kauniissa järvimaisemassa.

Kenttä säilyttää mielenkiintonsa aina 18. viheriölle saakka. Korkealuokkaisuutensa lisäksi Tawast Golf on rakennettu ympäristönsä ehdoilla. Harjoitusalueet sijaitsevat aivan klubin läheisyydessä; range lyöntikatoksineen, puttiviheriö, monipuolinen lähipelialue järven rannassa. Lisäksi kentän väylille on merkitty par3-kentän pituudet junioreita ja juuri golfin aloittaneita varten.

Keskellä golfkenttää sijaitseva klubirakennus on restauroitu vanhasta tallista tarjoten viihtyisät puitteet pelaajille. Country Club -henkisessä rakennuksessa caddiemasterin toimisto, oleskelutila sekä klubiravintola A-oikeuksin sijaitsevat alakerrassa. Yläkerrasta löytyvät tyylikkäät pukuhuoneet saunoineen, suihkuineen ja lukittavine pukukaappeineen.

Klubirakennuksen terasseilla voit nauttia kahvit aamuauringossa, kerrata päivän kierroksen, istua iltaa ystävien ja ilta-auringon kanssa. Nauttia täydellisen golfpäivän hetket.

Kenelle sopii?

Monipuolinen ja mielenkiintoinen huippukenttä sopii täydellisesti golfarille pelitaidoista riippumatta.

Missä sijaitsee?

Tawast Golf sijaitsee maalla Katumajärven rannalla Hämeenlinnassa.

Vuosaari Golf

Itä-Helsingin hurmaava links

Hehkuvat heinikot ja kimmeltävä merenlahti tervehtivät golfaria Vuosaaren sataman kupeessa odottavalla links-kentällä. Kenttä on hyvin avara ja syvien bunkkerien täplittämä. Puistomaiset väylät kierroksen keskivaiheilla tuovat vaihtelua pelaamiseen. Vuosaaren kenttä on, paitsi nopea saavuttaa jopa julkisilla kulkuvälineillä, myös nopea pelata esimerkiksi työpäivän jälkeen. Vuosaaren rehellinen kotiruokalounas kerää lähiseudun väkeä syömään myös golfkentän ulkopuolelta. Kesäviikonloppuisin tarjolla legendaarinen grilli-buffet.

Kenelle sopii?

Vuosaari Golfin kenttä sopii selkeytensä ansiosta kaikentasoisille. Tuulisena päivänä kenttä on sitä vaikeampi mitä pidemmälle lyö.

Missä sijaitsee?

Vuosaari Golf sijaitsee Helsingissä, Vuosaaren sataman liepeillä Kehä-III:n itäpäässä. Vuosaaren metroasemalle on matkaa pari kilometriä.

Yyteri Golf

Yyteri Golf tarjoaa ainutlaatuisen golfelämyksen upeiden hiekkarantojen ja kauniin mäntymetsän huomassa.
Yyterin golfkenttä sijaitsee maankuulujen Yyterin rantojen kupeessa Porissa. Useat vesiesteet, rantadyynit ja mäntymetsät luovat maisemaltaan uniikin kokonaisuuden. Meren läheisyys ja kiireettömyys on Yyterissä aistittavissa koko kierroksen ajan.

Kentän reititys on vaihteleva, joten mielenkiinto säilyy yllä koko kierroksen ajan. Alkureiät huokuvat linksmäisyyttä, jonka jälkeen siirrytään kauniiseen mäntymetsään, melko kapeille väylille. Sisääntuloa värittävät useat lisähaastetta antavat vesiesteet ja vehreät puistomaisemat. Viimeisellä reiällä palataan taas meren ääreen, lähestyminen lyödään aivan meren takaa klubin terassin vieressä sijaitsevalle viheriölle.

Kenttä on sopivan haastava. Tuloksenteon kannalta on tärkeää laatia hyvä pelisuunnitelma, sen merkitys korostuu erityisesti avaus- ja lähestymislyönneissä.

Kokonaisuuden kruunaavat loistavat harjoittelumahdollisuudet. Peliä on mahdollista kehittää uniikin klubirakennuksen vieressä sijaitsevalla suurella ruokarangella sekä chippi- ja puttiviheriöllä.