Taotut raudat laatua arvostaville

Mizunon Pro-sarjan raudat ja driving iron tarjoavat erinomaisen osumatuntuman ja uutta ajattelua rautamailojen valmistukseen.

Mizuno julkaisi joulukuussa kolme uutta rautamailaa ja driving ironin. Uudet mailat kulkevat Mizuno Pro -mallisarjan alla. Mizuno Pro 221 on täysverinen blade, Pro 223 on hyvien pelaajien kehäpainoinen maila ja Pro 225:ssa on onttorakenteinen lapa. Pro Fli-Hi -malli on driving iron eli anteeksiantava pitkä rauta.

Mizuno kertoo, että mailoihin on haettu inspiraatiota japanilaisen yrityksen ikonisista malleista vuosien takaa. Lavan takaosaan kaunokirjoitettu Mizuno-teksti lisää vanhan ajan fiilistä. Uuden malliston myötä Mizuno on ainakin toistaiseksi luopunut MP-etuliitteestä mallinimikkeistä. MP:hän on lyhenne sanoista Mizuno Pro.

Lavat taotaan Mizunon Hiroshiman tehtailla. Vaikka ne ovat yksinkertaisen ja kauniin näköisiä, mailat pitävät sisällään uutta ajattelua ja innovaatioita. Niissä on esimerkiksi pehmeä kuparikerros, joka parantaa mailan osumatuntumaa, josta Mizuno jo entuudestaan tunnetaan.

Mizuno Pro 221
Mailan suunnittelussa on kiinnitetty huomioon lavan muodon ja painotusten hienosäätöön. Niiden avulla mailan pelattavuutta on saatu parannettua. Lavan yläosaa on viistetty, minkä avulla se näyttää entistäkin sirommalta silmään.

Mizuno Pro 223
Tässä mallissa on tapahtunut suurin muutos edelliseen sukupolveen eli MP-20 MMC -malliin verrattuna. Maila on edelleen kehäpainotteinen, mutta sen lapa on kompakti ja joka suhteessa pienempi kuin edeltäjänsä. Raudat 4–7 valmistetaan uudenlaisella menetelmällä , jossa yhdistyvät kaksi erilaista taontatapaa golfmailaa.

Mizuno Pro 225
Mizunon toisen sukupolven ns. Hot Metal Blade – eli maila joka näyttää bladelta, mutta on itse asiassa lapa on helpohko, kiitos onton rakenteen. Maila on hieman edeltäjäänsä eli Mizuno MP-20 HMB:tä pienempi kooltaan. Myös lavan osumapintaa on uudistettu, mikä parantaa pallon lähtönopeutta.

Mizuno Pro 221 -raudat  ovh. 220 € / kpl
Mizuno Pro 223 -raudat  ovh. 240 € / kpl 
Mizuno Pro 225 -raudat ovh. 260 € / kpl

Kolme driving ironia

Mizuno uudisti samalla myös driving ironinsa. Mizuno Pro Fli-Hin lapa on pidempi ja siinä on aavistus enemmän offsetiä sekä leveämpi pohja kuin Pro 225 -mallissa.

Fli-Hi-mallistoon kuuluu kolme mailaa: 2 (16,5°), 3 (19°) ja 4 (21,5°). Hyvä idea on täydentää rautasettiä esimerkiksi kahdella driving ironilla, joissa on suuri hyvän osuman alue ja joilla pallo on helpompi saada ilmaan.

Mizuno Pro Fli-Hi -raudat ovh. 280 € / kpl